ASISTA


RSS kanál
Nabídka rekvalifikačních kurzůNabídka rekvalifikačních kurzůAktuality a novinky

KALENDÁŘ AKCÍ

Březen 2024
PO
ÚT
ST
ČT
SO
NE
26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Kliknutím na požadovaný den zobrazíte detail plánovaných akcí.


Diskriminace na trhu práce a co s tím


AKTUALITY


Příprava a realizace genderových auditů
Asista, s.r.o. předkládá projektovou žádost na realizaci genderových auditů pro firmy, školy, obce apod. Realizace je pro tyto instituce zcela ZDARMA. Více na našich kontaktech.…
Projekt E-cesta startuje
1.5.2014 byl zahájen projekt "E-cesta - podpora vzdělávací nabídky pro účastníky dalšího vzdělávání v cestovním ruchu"…
VŘ 03/2012 - Zajištění Informační vzdělávací kampaně a publicity projektu
ASISTA, s.r.o. vyhlašuje Výzvu pro podání nabídek v rámci projektu „Přijedeme za Vámi aneb postupujme odpovědně“ - CZ.1.07/3.1.00/37.0058   Výsledek Výzvy ke stažení zde …

další aktuality

 

STUDIJNÍ ZÓNA

Přihlášení do studijní zóny pro účastníky probíhajících vzdělávacích nebo rekvalifikačních kurzů. Uživatelské jméno je přidělováno Vaším lektorem.

Uživatelské jméno:
Heslo:

Úvodní strana >

Práce na Mostecku pro každého


TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN Z PROSTŘEDKŮ EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU
PROSTŘEDNICTVÍM OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST
A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY


Projekt Práce na Mostecku pro každého byl určen pro uchazeče a zájemce o zaměstnání se základním vzděláním nebo s kvalifikací, kterou cílová skupina nemůže uplatnit na trhu práce, ať už z důvodu zdravotního stavu, sociální zátěže (např. péče o děti) nebo ztráty profesních dovedností u lidí, kteří dlouhodobě nevykonávali profesi, v níž se původně vyučili. Klientům úřadu práce byla poskytnuta komplexní služba zahrnující diagnostiku, motivaci a vzdělávání ústící do vstupu na trh práce s možností podpory formou mzdových příspěvků po dobu 10 měsíců. Podpořeno mělo být celkem min. 300 osob z Mostecka splňujících kritérium nedostatečnosti kvalifikace.

Cíle projektu

  • Cíleným využitím více nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti poskytnout příležitost k získání kvalifikace žádané na trhu práce uchazečům a zájemcům o zaměstnání se základním vzděláním.
  • Osobám s těžko uplatnitelnou kvalifikací umožnit rekvalifikaci do oborů odpovídajících individuálním schopnostem každého jednotlivce a současně požadavkům zaměstnavatelů.
  • Prostřednictvím intenzivních poradenských metod a doprovodných opatření posílit motivaci cílových skupin ke vstupu na trh práce.
  • Bezprostředním kontaktem se zaměstnavateli s využitím osobních poradců docílit toho, aby „správní lidé našli správného zaměstnavatele“. Redukovat riziko neefektivních kontaktů uchazečů se zaměstnavateli.
  • Podpořit vytváření nových a vyčlenění stávajících pracovních míst s využitím mzdových příspěvků.

Činnosti projektu


Projektové činnosti zahrnovali motivaci, bilanční a pracovní diagnostiku, poradenství, rekvalifikace a zprostředkování dotovaného či nedotovaného zaměstnání. Nedílnou součástí projektu byla též  doprovodná opatření typu hlídacích a asistenčních služeb, individuální péče o účastníky s využitím osobních poradců pro volná pracovní místa a možnost proplácení jízdného a stravného v době poradenských a vzdělávacích aktivit formou přímé podpory účastníků.

Indikátory dosahování cílů projektu


Úřad práce v Mostě provedl pro dodavatele předvýběr účastníků projektu v počtu min. 600 osob. Do projektu bylo postupně ve třech cyklech  zařazeno 357 uchazečů či zájemců o zaměstnání.

Všichni účastníci prošli diagnosticko-motivační fází. Výsledkem diagnostiko-motivační fáze bude výběr vhodného vzdělávání formou rekvalifikace (nejméně 200 účastníků rekvalifikací) nebo přímý nástup do zaměstnání. V rámci projektu 130 účastníků úspěšně absolvovalo rekvalifikační kurzy definované dle § 108 a následujících zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti (plánováno 120osob).

Dále pak 80 klientů bylo zaměstnáno na nově vytvořených dotovaných pracovních místech, 39 klientů bylo umístěno na dotovaná pracovní místa udržená a dalších 68 osob bylo umístěno na pracovní místa nedotovaná.

Plánované/dosažené indikátory projektu ve smyslu definic uvedených v Metodice monitorovacích indikátorů OP LZZ:


Počet osob, které obdrží podporu v rámci projektu                                 300/357
Počet úspěšných absolventů kurzů                                                            -370/381
        - z toho úspěšných absolventů rekvalifikací -120/130
Počet úspěšně podpořených klientů služeb (zaměstnaných osob)           -150/187
Počet nově vytvořených pracovních míst                                -80/80
        - z toho pracovních míst pro ženy                                                          -50
Počet udržených dotovaných pracovních míst                                          -20/39
Počet zajištěných nedotovaných pracovních míst                                   -50/68

 




Úvodní strana | O společnosti | Projekty | Rekvalifikace | Další vzdělávání | Poradenství | Agentura práce | Kontakty